آبکاری دستگیره درب فرآیندی است که در بهبود زیبایی، استحکام و مقاومت دستگیره در برابر هرگونه آسیب و عوامل محیطی ضروری بوده و میتواند طول عمر آن را افزایش دهد. در این فرآِند لایهای فلز یا مواد دیگر بر روی سطح دستگیره قرار گرفته و از آن در برابر هرگونه خوردگی، زنگزدگی و تغییر شکل جلوگیری میکند. روشهای آبکاری تنوع گستردهای داشته و هر یک میتوانند ظاهر و ویزگیهای متفاوتی برای دستگیره ایجاد کنند؛ همین موضوع انتخاب نوع آبکاری را به یک چالش تبدیل میکند.
ما در این مطلب به معرفی آبکاری دستگیره درب و انواع روشهای آن، مزایا آبکاری دستگیره درب و نکاتی که باید هنگام انتخاب دستگیره آبکاری شده توجه نمایید، پرداختهایم تا شما بتوانید با اطلاعات کافی دستگیره مورد نظر خود را خریداری کنید.
برای مشاهده جدیدترین مدلهای دستگیره درب اتاق کلیک کنید.
آبکاری دستگیره درب چیست؟
آبکاری دستگیره درب یک فرآیند صنعتی است که در آن یک لایه نازک از فلز یا مواد دیگر روی سطح دستگیره قرار میگیرد تا مقاومت دستگیره افزایش پیدا کرده و ظاهر آن بهبود یابد. این کار باعث میشود که عمر مفید دستگیره بالاتر رفته و در برابر خورندگی، رطوبت ضربه و … استحکام پیدا کند. لایه آبکاری میتواند از جنس طلا، نقره، برنج، نیکل یا کروم باشد و ظاهری زیبا و جذاب برای دستگیره ایجاد کند. ظاهر دستگیره به کمک آبکاری براق، مات یا بافتدار شده و میتواند رنگهای متنوعی داشته باشد.
انواع روشهای آبکاری دستگیره درب
آبکاری یراقآلات از جمله دستگیره درب بر اساس نوع متریال، کیفیت مورد نظر و محیط استفاده به روشهای مختلفی انجام میشود. این تکنیکها شامل موارد زیر میشوند:
-
آبکاری الکتریکی (Electroplating): دستگیره نقش الکترود را داشته و داخل محلول الکترولیت قرار داده میشود تا با عبور جریان الکتریکی از داخل آن، یونهای فلز مورد نظر بر سطح دستگیره رسوب کند. از ویژگیهای این روش میتوان به افزایش مقاومت در برابر خوردگی و براق بودن و زیبایی ظاهر دستگیره اشاره کرد.
-
آبکاری پودری (Power Coating): در این روش پودر رنگی یا فلزی به کمک الکتریسیته ساکن به سطح دستگیره چسبیده و با حرارت ثابت میشود. بدین صورت مقاومت آن در برابر خط و خش افزایش یافته و امکان ارائه رنگهای متنوع وجود دارد. به همین دلیل دستگیرهای که به این روش آبکاری میشود را میتوان در محیطهای پر از نظر سایش استفاده نمود.
-
آبکاری شیمیایی (Chemical Plating): در این روش دستگیره در یک محلول شیمیایی از فلز مورد نظر قرار گرفته و بدون نیاز به جریان الکتریکی، یونهای فلز بر سطح دستگیره رسوب میکنند. بدین صورت دستگیره در برابر خوردگی و رطوبت مقاوم شده و ظاهری براق و شفاف بدست میآورد.
-
آبکاری خلا یا تبخیر فیزیکی (Physical Vapor Deposition - PVD): این روش باید در شرایط خلا انجام شود تا فلز پس از تبخیر شدن در دمای بالا، به سطح دستگیره رسوب کند. بدین صورت مقاومت دستگیره در برابر سایش افزایش پیدا کرده و ماندگاری آن بالا میرود. علاوه بر این، در دستگیرههای ایجاد شده به این روش تنوع رنگی ایجاد میشود.
آبکاری دستگیره درب شامل چه مراحلی میشود؟
-
مرحله اول: ابتدا باید دستگیره را به کمک محلولهای شوینده غیر یونی و آب گرم به خوبی شستشو داد تا تمامی آلودگیها و چربیهای آن از بین بروند.
-
مرحله دوم: سپس باید ناهمواریهای سطح آن به کمک سنباده از بین رفته و پولیش زده شود تا سطح آن صاف شود. این روش را میتوان به صورت دستی یا به کمک تجهیزات انجام داد.
-
مرحله سوم: در این مرحله باید دستگیره را در محلولهای اسیدی ضعیف قرار داد تا اکسیدها و زنگزدگیهای آن از بین بروند. شما میتوانید از اسید سولفوریک و یا اسید نیتریک استفاده نمایید.
-
مرحله چهارم: پس از پاکسازی سطح دستگیره، آن را به آب مقطر شستشو داده میشود و باید توجه داشته باشید که دستگیره به هیچ وجه دوباره آلوده نشود.
-
مرحله پنجم: معمولا اولین لایه آبکاری نیکل است که به عنوان لایه پایه بر روی دستگیره قرار میگیرد تا برای پوششهای بعدی چسبندگی ایجاد کند. برای این کار باید دستگیره در محلول الکترولیت نیکلی قرار گیرد تا این پوشش بر روی آن قرار گرفته و سپس شسته میشود تا مواد اضافی از روی آن رفته و در نهایت خشک میشود.
-
مرحله ششم: پوشش نهایی دستگیره میتواند از جنس کروم، نیکل، طلا، نیکل سیاه و … باشد. این پوششها میتوانند به روشهای مختلف بر روی دستگیره قرار گیرند که شما باید روش مورد نظر خود را انتخاب کنید.
-
مرحله هفتم: پس از آبکاری نهایی، دستگیره برای داشتن سطحی براق و صاف به صورت دستی یا ماشینی پولیش میشود.
-
مرحله هشتم: در صورت نیاز جهت جلوگیری از وارد شدن آسیبهای محیطی به دستگیره، یک لایه محافظتی از جنس لاک یا مواد دیگر بر روی دستگیره اعمال میشود.
هنگام انتخاب دستگیره درب آبکاری شده به نکات زیر توجه نمایید
-
جنس دستگیره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و میتواند بر قابلیت آبکاری و انتخاب رنگ تاثیر بسزایی داشته باشد.
-
پیش از خرید دستگیره باید محیط نصب آن را مشخص نموده و از مرطوب یا خشک و داخل یا خارج بودن محیط مورد نظر اطمینان حاصل کنید تا از دستگیرهای با پوشش آبکاری مناسب و بادوام استفاده نمایید.
-
رنگ و نوع دستگیرهای که انتخاب میکنید باید با استایل درب و دکوراسیون منزل شما هماهنگ باشد. براق یا مات بودن و یا رنگ دستگیره میتواند زیبایی محیط مورد نظر شما را چندین برابر کند.
-
رنگی که بر دستگیره اعمال شده است باید دوام و ماندگاری بالایی داشته باشد. همچنین رنگ دستگیره باید در برابر هر نوع سایش، خوردگی و زنگزدگی از خود مقاومت نشان دهد.
-
تکنیک آبکاری دستگیره، نوع ماده و رنگ استفاده شده در آن میتواند بر قیمت دستگیره تاثیرگذار باشد. علاوه بر این، هرچه کیفیت ماده استفاده شده برای آبکاری بالاتر باشد، مقاومت آن نیز افزایش پیدا میکند؛ درنتیجه قیمت آن بیشتر میشود.
آبکاری دستگیره درب فلزی چه مزایایی دارد؟
-
افزایش مقاومت دستگیره در برابر خوردگی و زنگزدگی
-
بهبود ظاهر و زیبایی دستگیره درب
-
افزایش سختی و مقاومت مکانیکی
-
صاف و صیقلی نمودن سطح دستگیره
-
افزایش دوام و طول عمر دستگیره
-
بهبود عملکرد فنی و مکانیکی
دستگیره درب آبکاری شده خود را از کجا تهیه نماییم؟
هنگام خرید دستگیره درب، کیفیت و میزان مقاومت آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و باید دستگیره مورد نظر خود را از فروشگاهی خریداری نمایید که قابل اطمینان باشد. به همین دلیل ما به شما اسپیناس یراق پایتخت را معرفی میکنیم تا بتوانید دستگیره درب مورد نظر خود را با کیفیت بالا و قیمت بسیار مناسب تهیه کرده و زیبایی منزل خود را دوچندان نمایید. برای خرید دستگیره درب آبکاری شده مورد نظر خود تنها کافی است با شمارههای درج شده در سایت تماس گرفته و درخواست خود را ثبت نمایید.